Projekt nasz zakłada szerokorozumianą opiekę nad osobami niesamodzielnymi w 3 grupach każda przez okres 6 miesięcy.
Podstawowym celem projektu będzie poprawa dostępu do usług opiekuńczych nad osobami niesamodzielnymi, zapobieganie wykluczeniu społecznemu
i podtrzymywanie   u osób w trudnej sytuacji życiowej poczucia własnej wartości przez zapewnienie zindywidualizowanego wsparcia zbliżonego do warunków odpowiadających życiu w środowisku domowym i rodzinnym zapewniającego integrację społeczną umożliwiającą pozostawanie w społeczności lokalnej i środowisku rodzinnym, kształtowanie właściwych postaw wobec drugiego człowieka, w tym poszanowania godności i prawa do samostanowienia o sobie, wspieranie rozwoju uczestników oraz zainteresowań      z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb.

W ramach organizowanych zajęć, które prowadzić będziemy codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00 proponujemy:

• bezpłatny przywóz na zajęcia oraz odwiezienie do domu,
  • bezpłatne posiłki,
  • zajęcia terapeutyczne,
  • rehabilitację,
  • spotkania z dietetykiem, prawnikiem,psychologiem, logopedą
  • wyjazdy na imprezy organizowane poza Dziennym Domem Pobytu m.in. do kina
  • udział w imprezach organizowanych w Dziennym Domu Pobytu (DDP) mających charakter integracyjny.

Ponadto do dyspozycji podopiecznych DDP mamy:
  • stanowisko komputerowe z dostępem do Internetu,
  • sprzęt rehabilitacyjno,bogato wyposażoną sale rehabilitacyjną,

W naszym Domu zachowana jest niezależność. Nie ma też miejsca na nudę i samotność. Wspólne prace, rozmowy, spacery, uroczyste spotkania zbliżają ludzi do siebie. Często rodzą się nowe znajomości, przyjaźnie. Wspólne przedsięwzięcia kulturalne, towarzyskie, terapeutyczne mają istotny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne. Wyzwalają one wiarę we własne siły, poczucie godności i przydatności. Dzienny Dom Pobytu spełnia bardzo ważną funkcję, gdyż kompleksowo zaspokaja potrzeby ludzi starszych, aktywizuje ich, wypełnia czas wolny, zapewnia terapię nie odrywając ich od własnego środowiska.