W dniach 4 i 5 września 2009 r. odbyła się konferencję. Tegoroczny temat to: "Problemy hematologiczne w opiece paliatywnej. Trudne przypadki w opiece paliatywnej". Konferencja odbyła się w znanym hotelu "KAHLBERG" w Krynicy Morskiej w której wzięła udział przedstawicielka naszego ośrodka dr. Joanna Drat-Gzubicka

Organizatorami konferencji byli: Hospicjum św. Jerzego w Elblągu; Stowarzyszenie na rzecz Hospicjum Elbląskiego; Konsultant wojewódzki w dziedzinie medycyny paliatywnej woj. warmińsko-mazurskiego Wiesława Pokropska; Konsultant wojewódzki w dziedzinie medycyny paliatywnej woj. pomorskiego Aleksandra Modlińska; Zakład Medycyny Paliatywnej AM GDAŃSK. W czasie konferencji było można wysłuchać wykładów np.:

1. dr n. med. Aleksandra Modlińska, Konsultant Wojewódzki w dziedzinie medycyny paliatywnej woj. pomorskiego. Zakład medycyny paliatywnej- Gdański Uniwersytet Medyczny.
Epidemiologia schorzeń hematologicznych.

2. dr n. med. Jerzy Jarosz, Konsultant Wojewódzki w dziedzinie medycyny paliatywnej, Zakład Medycyny Paliatywnej Centrum Onkologii, Warszawa.
Problemy w leczeniu bólu.

3. Dr n. med Krystyna Urbanowicz; Wojewódzki Szpital Specjalistyczny. Pracownia i Poradnia Żywienia Poza-dojelitowego w Olsztynie. Problemy w żywieniu dojelitowym u pacjentów paliatywnych.

4. Dr Joanna Drat-Gzubicka; Hospicjum ZNMP w Chojnicach
Uszkodzenia nerwów u pacjentów z zaawansowaną choroba nowotworową

Ściągnij prezentację z konferencji >>> Prezentacja Dr Joanny Drat-Gzubickiej