|
Pierwszy piknik hospicyjny
W przydomowych ogrodach, na działkach, altanach i
tarasach pojawiły się już grille, co oznacza że sezon na spotkania na świeżym powietrzu,
już na dobre się rozpoczął. Kulinarnych przepisów na dania z grilla jest mnóstwo, a wybór
tych najlepszych w dużym stopniu zależy od kulinarnych upodobań i gustów biesiadników. W
hospicjum 5 czerwca od wczesnych godzin rannych pracownicy, wolontariusze i pacjenci
przygotowywali się do pikniku. Wspólnie przygotowywali stół na którym to znalazły się
surówki i różne smakołyki
W końcu w porze obiadowej przed hospicjum zebrali się w pacjenci,
pracownicy, zaproszeni goście i wolontariusze. Niespodzianką dla pacjentów był występ Chojnickiego
Big Bendu pod przewodnictwem Wojciecha Pietrzaka, który przygrywał w czasie naszego pierwszego pikniku
hospicyjnego. Tak miło spędziliśmy sobotnie popołudnie przy smakołykach, dobrej muzyce i doborowym towarzystwie.
|